14 Οκτ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ,,,,,,,ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ.
Όταν νοιώθουμε τις δυνάμεις μας μειωμένες, όπως επίσης και την απόδοση μας στη δουλειά, μια δυσκολία να συγκεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε, ανορεξία, οι άλλοι και ο καθρέπτης μάς επισημαίνουν μια ωχρότητα στην όψη μας, τα νύχια μας σπάνε και τα μαλλιά μας πέφτουν εύκολα, τα χείλη μας ερεθισμένα και οι άκρες του στόματος παρουσιάζουν κάποιες άφθες…
Τότε καλό είναι να κάνουμε μια εξέταση για σίδηρο και φερριτίνη. Έχει παρατηρηθεί ότι μια σιδηροπενική αναιμία επηρεάζει και την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών, καθώς επίσης και την καλή αιμάτωση και του συγκεκριμένου οργάνου. Από την άλλη βλέπουμε ότι σε έναν υποθυρεοειδισμό (TSH υψηλό) έχουμε αύξηση του γαστρικού PH με άμεσο επακόλουθο τη μειωμένη απορρόφηση του σιδήρου.
Από την αμφίδρομη αυτή σχέση συνεπάγεται ο ταυτόχρονος έλεγχος και ρύθμιση της σιδηροπενικής αναιμίας και της θυρεοειδικής λειτουργίας. Θεραπεία που πρέπει βέβαια να έχει δύο χαρακτηριστικά:
Μακριά η μία από την άλλη και κυκλικά σχήματα λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί στο ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ και στην εντερική λειτουργία με ό,τι αυτό σημαίνει για την υγεία μας.